Текуща кауза: Стани Вдъхновител: търсим доброволци за преподаватели

Текуща кауза: Стани Вдъхновител: търсим доброволци за преподаватели
26 октомври 2023

Една от основите на Фондация "Дари знание" са нашите доброволци преподаватели. На първо място защото те са хората, които обучават десетки деца в неравностойно положение. А успоредно с това, защото го правят качествено и са със съществен принос за развитието и напредъка на нашата дейност.

 

Нашият учебен център в кв. "Младост" в София предоставя безплатни уроци по математика, български език и английски език на деца от семейства в затруднено положение. Инициативата ни досега успя да вдъхнови достатъчно доброволци да предадат знанията си по основните училищни дисциплини на ученици в 5., 6., 7. и 8 клас. За разлика от много свои връстници, много деца не могат да си позволят да посещават допълнително уроци, които да ги подготвят добре за матурите и даже за учебния процес в училище.

 

Започнахме уроци с 24 деца, разделени в малки групи, но в последствие броят на учениците достигна 76. Сега продължаваме с нови попълнения при малчуганите, жадни за знания. За тях, досещате се, трябват още вдъхновяващи преподаватели.

 

Освен групите, които се подготвят за матурите и за по-горните класове по основните предмети, желанието ни е да създадем и групи, в които учениците ще се усъвършенстват и по други дисциплини като история, шах, отборни спортове и др., защото такива интереси проявяват посетителите ни и ние искаме да направи всичко възможно за да ги поощрим. Ако вие сте добър в някоя различна от изброените науки, също ни звъннете.

 

Не е задължително условие да сте преподавал, но е добре да се чувствате уверени, че можете да предадете знанията си и да помогнете на децата да разберат материала по-добре.

 

Продължаваме с подробностите:

  • Трябва да имате навършени 21 години;
    • Преди началото на заниманията ще ви дадем материали и ще ви обясним какви са целите на обучението;
  • Занятията ще се провеждат по синхронизиран от доброволеца график;
    • Предвидено е заниманията да са в делничните дни между 14:00 ч. и 19:00 ч., като продължителността на всеки урок е два учебни часа (по 45 мин.) с почивка между тях. В зависимост от свободното време на доброволците, занятия могат да се провеждат и в почивните дни;
  • Помещенията за провеждане на часовете се намират в кв. "Младост" в София, в близост до метростанция "Младост III" и метростанция "Александър Малинов".

Часовете в училище невинаги са достатъчни за добра подготовка, а много деца в неравностойно положение, които искат да учат, не могат да си позволят частни уроци. Допълнителните занимания по история, рисуване и шах и др. ще дадат възможност на децата да развиват знания и умения според своите собствени интереси, без да трябва след това да се явяват на изпит за тях. Може точно в тези часове някой бъдещ историк, художник или гросмайстор и т.н. да открие призванието си - с ваша помощ.

 

Кандидатствайте на office@dariznanie.bg, като ни разкажете за себе си в няколко изречения.

 

Доброволците при желание ще получат сертификат за доброволчество.