Дари лаптоп за центъра ни за обучение на ученици в неравностойно положение, в софийския ж.к. Младост

Дари лаптоп за центъра ни за обучение на ученици в неравностойно положение, в софийския ж.к. Младост
7 март 2023

Резултати виж тук

 

Основна мисия на Фондация „Дари знание“ е да подсигури образователна подготовка за ученици, чиито родители не могат да си позволят лесно да им плащат допълнителни частни уроци. Началото на първата ни такава инициатива беше октомври 2022 г. От тогава до сега дейността ни се разрасна значително - от 24 деца, обучаващи се при нас, броят им сега е 72 и от 9 преподаватели - 18. Освен занимания по български език и литература, английски език и математика, обучаваме ученици и по физика, история, рисуване и фотография. И все пак решихме, че може да добавим още един предмет – информационни технологии.

 

Така и следващата ни цел е чисто новия кабинет по ИТ, за учениците, които посещават редовно нашия образователен център. А какво е нужно за него? Ами, лаптопи и компютри. Ако разполагате с работещ, който не използвате и прецените, че можете да ни го дарите, ще помогнете на деца в неравностойно положение да разширят знанията си в още една дисциплина.

 

Необходими са 10 лаптопа, които отговарят на едно просто условие: да са в пълна изправност, без нужда от ремонт или преинсталация. Можете да добавите също и мишка, клавиатура и слушалки.

 

И разбира се, ако имате възможност, можете да дарите и нови.

 

Устройствата се събират в офиса ни в София и ще бъдат поместени в учебният ни център в гр. София, ж.к. Младост.

 

Адрес на офиса ни: в гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 19:00 ч. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се, за да помислим за друга възможност.

 

Можете да изпратите устройствата и по куриер за ваша сметка, без значение кой ден ще пристигнат:

  • до офис на Спиди: София, Младост 3, бл. 380;
  • до офис на Еконт: София, Младост 3, комплекс "Гардения".

Получател: Фондация "Дари знание", Мариана Костова
Телефон: 087 933 9009 

 

Все по-малко са работните позиции, които не включват изискването "компютърна грамотност". Добро владеене дори само на MS Word или Excel могат да осигурят на някого по-добро заплащане, а часовете в училище не винаги са достатъчни на учениците, за да придобият основни знания за тези програми. Учебният ни център приема деца, които не могат да си позволят допълнителни извънучебни обучения - нашата инициатива им дава шанс да наваксат и даже да придобият по разширени знания.

 

Кампанията е в ход до 20 май 2023 г.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.