Дари запазени мишки, клавиатури, слушалки и смартфони за ученици от села край Правец и Мездра

Дари запазени мишки, клавиатури, слушалки и смартфони за ученици от села край Правец и Мездра
18 май 2023

Резултати виж тук

 

Приключи мисията ни за: набиране на лаптопи за кътове, където ученици от социално слаби семейства ще могат да подготвят домашни и да ползват интернет, в села край Правец и Мездра.

 

Оказа се обаче, че част от техниката имат нужда от клавиатура и мишка. Стана и ясно на екипа ни, че и слушалки са необходими, защото често се налага учениците да гледат образователни видеа, а това би смущаващо другите деца в помещението. Това е и причината да стартираме още една кампания за да осигурим и тази техника, за специализираните помещения в селата Видраре, Осиковица, Джурово (Община Правец) и село Моравица (Община Мездра).

 

И се обръщаме отново към Вас дарителите - помогнете тези периферни, но много важни устройства да бъдат набавени! Това ще осигури достъп до компютър и интернет на десетки деца от I до XII клас, от четирите села край Правец и Мездра, чиито родителите не могат да им осигурят нужната техника вкъщи. Учениците там имат нужда от подкрепа!

 

Друго необходимо за част от учениците в изброените села, които вече са в VII клас и често пътуват между населените места е липсата на телефон, който е съществен за връзка със семействата им. Ако разполагате със старо, но работещо устройство, може да направите дарение към фондацията.

 

Какви точно и колко устройства се търсят? За компютърните кътове е нужно:

  • слушалки за компютър - 10 бр.;
  • клавиатури - 4 бр.;
  • мишки - 30 бр.

И още, можете да дарите и стар, но работещ смартфон за някого от седмокласниците, на който може да се достъпва интернет. Общият брой необходими устройства е 20.

 

Разбира се, ако имате възможност, може да дарите и нова техника.

 

Можете да занесете дарението си лично или да го изпратите по куриер за своя сметка:

  • Даренията се приемат в офиса ни: гр. София, ж.к. Младост 3, бул. “Александър Малинов” №51, ТЦ "Метро Сити". Офиса е отворен всеки вторник, сряда и четвъртък между 15:30 и 18:30 ч., след предварителна уговорка на посочения телефон. Ако никой от посочените дни не е удобен за вас, обадете ни се за да помислим за друга възможност.
  • Адреси на куриерските фирми, с които работим: офис на Спиди - София, Младост 3, бл. 380; офис на Еконт - София, Младост 3, комплекс "Гардения". Получател: Фондация "Дари знание". Телефон: 087 933 9009.

Можете да направите поръчка и от сайтове за онлайн пазаруване, откъдето куриер ще донесе техниката до офиса на фондацията, за предпочитане в посочените горе часове.

 

Можете да дарите и парични средства:

  • Банкова сметка в ОББ

IBAN: BG50UBBS80021041831350

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Фондация Дари знание

Основание за превод: Дарение за ИТ зала

 

Даренията се събират в офиса ни в София и ще бъдат разпределени в селата Видраре, Осиковица, Джурово (Община Правец) и село Моравица (Община Мездра).

 

Защо да участвате? С помощта на тези компютърни кътове и съответната техника към тях, те ще обогатят своите умения и знания. Ще разширят интересите си и със сигурност имат шанс за по-добър старт в живота. Относно телефоните, ще помогнете родителите на тези деца да бъдат по-спокойни, защото по-лесно ще могат да се свързват с тях.

 

Кампанията е в ход до 30 юни 2023 г.

 

Фондацията сключва с лицата, желаещи да осъществяват дарителство, писмен договор. Изключение правят лицата, направили анонимни дарения и непожелали да сключат договор, лица по време на кампании с кутии за дарения или публично оповестени банкови сметки.