Подари запазен телефон или лаптоп на деца в неравностойно положение

Екипът на Фондация "Дари знание" работи в подкрепа на деца, идващи от семейства с ограничени финансови възможности от София и провинцията, в това да се учат и развиват.

 

За съжаление най-осезаема у децата е липсата на досег със съвременните технологии и възможностите за познание, които те дават и които са критични за адаптивността в нашето съвремие.

 

В тази насока последните няколко месеца, наша инициатива беше "Подари запазен телефон или лаптоп на деца в неравностойно положение", чрез която успяхме да зарадвахме 35 деца с лаптопи и таблети, и 10 деца с мобилни телефони от гр. София и районите на Монтана, Враца и Правец.

 

Лаптопи дарихме и на: Народно Читалище "Димитър Грънчаров 1928" в село Равнище, Народно читалище "Васил Ценков 1936" в село Разлив и Народно Читалище "Светлина 1926" в село Моравица. В библиотеките, в селата Разлив и Равнище има обособено място за ученици, където тези, които нямат лични лаптопи ще имат възможността да ползват там, за да подготвят домашни занятия и да ползват интернет. Екипът ни дълго събираше и лаптопи за местното училище в село Разлив, променихме посоката, защото ИТ фирма дари достатъчно броя за да бъде напълно оборудван кабинета им.

 

Компанията с най-голям принос за реализирането на инициативата ни е SiteGround Life, която дари 25 лаптопа. Благодарим на SiteGround Life за това, че откликнаха на призива ни, благодарение на които 25 деца, които иначе не биха могли да си позволят такива устройства, ще могат да учат и да се развиват по-пълноценно и бързо, благодарение на модерните технологии.

 

Сърдечни благодарности и към кмета на село Разлив - г-жа Наталия Георгиева и на г-н Николай Чудомиров, и секретаря на Народно Читалище "Светлина 1926" в село Моравица - г-жа Маргаритка Ладова, за оказаното съдействие, да съберем децата, които получиха техника и така да дарим усмивки и да стоплим толкова много детски сърца.

 

Екипът на Фондация "Дари знание", благодарим на всички дарители, които допринесохте инициативата ни да се сбъдне!

 

Желаем успех на всички деца на България, в посока на знанието - "Знанието само по себе си е сила." - Френсис Бейкън.

 

Кадри:

https://www.facebook.com/dobrozavseki/posts/178650438158632

https://www.facebook.com/dobrozavseki/posts/171137328909943

 

Някои от каузите на Фондация "Дари знание" бяха започнати и реализирани чрез Фондация "Добро за всеки".