Текуща кауза: Подкрепи деца в нужда да участват в разкопки в град Велики Преслав

Текуща кауза: Подкрепи деца в нужда да участват в разкопки в град Велики Преслав
5 юли 2024

Фондация "Дари знание" започва кампания, с която искаме да осигурим летни лагери за деца от семейства в нужда, участващи в нашите програми. Вярваме, че най-добре се учи чрез опита "на терен" и се стараем да предоставим на момичетата и момчетата нови и непознати изживявания.

 

Преди година децата, които изпратихме с образователна програма, включваща разкопки в град Преслав, научиха много нови неща и се върнаха развълнувани. Сега искаме да повторим с нова група за Преслав. В инициативата ще участват младежи от различни държави като доброволци с подкрепата на Европейската програма "Европейски корпус за солидарност", чрез Фондация Open Space.

 

Нека заедно да подадем ръка на децата, за да им осигурим възможности за израстване и по-добро бъдеще. Нека им помогнем да подобрят своята увереност и независимост и да стимулираме тяхното любопитство чрез досега им до историята лице в лице.

 

Необходимо е да съберем средства, за да изпратим възможно най-много ученици.  Престоят на едно дете за четири дни е 350 лева (включва четири нощувки, храна и транспорт).

 

Намерението ни е да изпратим 10 деца, за което са необходими 3500 лв.

 

От всички нас зависи колко деца ще успеем да изпратим, за да могат да се докоснат до нови изживявания. Можете да ни подкрепите на:

 

Банкова сметка на Фондация "Дари знание" в ОББ:

IBAN: BG50UBBS80021041831350

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Фондация Дари знание

Основание за превод: дарение за екскурзия в Преслав

 

Програмата в град Преслав е от 15 до 30 август (ние можем да се включим в този период).

 

Кампанията за събиране на средства е в ход до 10.08.2024 г.

 

---------------------

 

"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация „Добро за всеки“ - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.

 

Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.

 

Започнахме с малка група деца в едно помещение, а в момента децата са 76, а помещенията - 6. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.

 

Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук