Да изпратим ученици в нужда на скаутски лагер в горската природа

Да изпратим ученици в нужда на скаутски лагер в горската природа
20 март 2024
Идеята на екипа ни е да изпращаме периодично деца от семейства в неравностойно положение на мероприятия с образователна цел, включително и на лагери. 
 
Любопитството на децата, съчетано с възможността сами да изследват и преживяват, са факторите, които ни карат да искаме да продължим това, което започнахме миналата година. Тогава, благодарение на подкрепата на доброволци, изпратихме момичета и момчета на археологически разкопки във Велики Преслав. Децата научиха много, видяха нови неща и имат незабравими спомени. Сега започваме нова кампания, като целта е да изпратим деца от нашата школа на лагер, организиран от Национална Скаутска Организация на България. Това е 12-дневен лагер, който ще се проведе през август 2024 година. Децата ще вземат участие в различни занимания сред природата. Първите дни всички заедно ще се трудят, за да си направят сами пейки и др. приспособления, необходими за пребиваването им в планината. Следващите дни ще имат различни игри и дейности като опознаване на природата. Част от заниманията са свързани със състезателен елемент и най-вече скаутските умения като връзване на въже, ориентиране в горски местности, първа лекарска помощ и т.н. Интересното е, че децата от всяка група ще полагат усилия да си приготвят и храна, като продуктите ще бъдат подсигурени от организатора.
 
Нека да се обединим и да дадем възможност на деца от семейства в нужда да придобият нови знания на място, да подобрят своята увереност и независимост и да стимулираме тяхното любопитство. Това са ученолюбиви деца, които рядко или вообще не ходят на почивка, екскурзия, кино или театър.
 
За да изпратим част от своите ученици, младежи, които се трудят неуморно през учебната година, трябва заедно да съберем средства. Престоят на едно дете за 12 дни е 450 лева (в цената са включени всички разходи). Намерението ни е да изпратим 10 деца, за което са необходими 4500 лв.
 
От всички нас зависи колко деца ще успеем да изпратим. Можете да ни подкрепите на:
 
Банкова сметка на Фондация "Дари знание" в ОББ:

IBAN: BG50UBBS80021041831350

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Фондация Дари знание

Основание за превод: дарение за скаутски лагер

 

Учениците чакат с нетърпение лагера в дебрите на горски местности, който ще се проведе през август 2024 г.

 

Кампанията за събиране на средства е в ход до 20.07.2024 г.

 
---------------------
 
"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация „Добро за всеки“ - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.
 
Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.
 
Започнахме с малка група деца в едно помещение, а в момента децата са 76, а помещенията - 6. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.
 
Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук