Текуща кауза: Мама учи английски - знание за по-добро бъдеще

Текуща кауза: Мама учи английски - знание за по-добро бъдеще
5 юли 2024

Екипът на Фондация "Дари знание" подкрепя ученици от социално слаби семейства с безплатни уроци по български език, английски език и математика.

 

Наскоро се роди идеята да подкрепим и техните родители, предимно жени, които сами отглеждат децата си, без подкрепа от близки и познати. Жени, които работят неуморно - за да платят наем, текущи месечни сметки, храна, дрехи, лекарства и т.н. Нека да им дадем старт за по-добър живот!

 

За да подкрепим тези жени, имаме важно изискване към тях - на първо място те самите да желаят да изучават английски език и да положат необходимите усилия да си осигурят, или дори с наша помощ да им бъде осигурено по-добре платено работно място. Както всеки от вас се досеща, в България много хора са изправени пред дилемата кое по-напред да платят. Често се случва, когато се разпределят приходите за месеца, да останат минимални средства за храна. Представете си, когато в това семейство има едно, две или даже повече деца. В школата ни има ученици, които не получават джобни, почти през цялата учебна година, нямат и нужните учебни помагала. Ние от фондацията се стараем и доколкото можем, им подсигуряваме.

 

В процеса на работата ни в школата, където тази година обучаваме напълно безплатно 62 деца, виждаме, колко много жени се трудят неуморно, работят често на две места, за да подсигурят финансово себе си и децата са, а времето, което е нужно да обърнат внимание на децата си, просто не им достига. Знаете колко е важно всяко едно дете да има по-чести разговори с родител, разходки, дейности, в които да са заедно.

 

В разговорите ни с родители, стигаме до извода, че ние можем да помогнем и на тях, като им осигурим средства да посещават езикови школи, според тяхното работно време. Както знаете, света, в който живеем, без английски език, е много трудно да се намери добре платена работа. Всяко едно знание отваря по-широки врати за no-добра реализация.

 

Месечната такса на езикова школа, с която вече работим е 681 лева на човек, за покриването на начало ниво, като продължителността на курса е три месеца. Нашата цел сега е да запишем пет жени на курсове по английски език.

 

Можете да ни подкрепите на:

 

Банкова сметка на Фондация "Дари знание" в ОББ:

IBAN: BG50UBBS80021041831350

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Фондация Дари знание

Основание за превод: дарение за курс - английски език

 

Благодарим от сърце на всеки, който би подкрепил каузата ни!

 

---------------------

 

"Дари знание" започна като страничен проект на Фондация "Добро за всеки" - това стана през октомври 2022 г. с уроци по математика, български и английски език, водени от доброволци. Отдадеността на учителите, желанието на децата да учат и подобряването на резултатите им в училище, допринесоха в началото на 2023 г. да бъде регистрирана Фондация „Дари знание“.

 

Дейността ни включва: дарения на техника, помагала и книги за читалища и библиотеки; дарения на учебни пособия за деца в неравностойно положение; целогодишни групови занятия за ученици в различна възраст; и др.

 

Започнахме с малка група деца в едно помещение, а в момента децата са 76, а помещенията - 6. Вече получаваме и редовна подкрепа от дарители, както и от малки и големи фирми.

 

Отчета за учебната 2022-23 г. можете да видите тук